Χαιρετισμός

Χαιρετισμός

Αγαπητοί φίλοι,

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα της Ογκολογικής Μονάδας Γ΄ΠΠ, της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, στο Γενικό Νοσοκομείο «Η Σωτηρία».

Η ιστοσελίδα αυτή αποσκοπεί στο να παρέχει ενημέρωση, υποστήριξη, χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με τα νεοπλασματικά νοσήματα. Απευθύνεται πρωτίστως στους ασθενείς και τους συγγενείς τους ευελπιστώντας να τους οδηγήσει σε ασφαλές λιμάνι και να τους βοηθήσει σε αυτήν την τόσο δύσκολη στιγμή της ζωής τους. Απευθύνεται επίσης στο ευρύτερο κοινό, προσπαθώντας να καταρρίψει εμπεδωμένους μύθους και πλάνες, αλλά και σε επαγγελματίες υγείας (γιατρούς, νοσηλευτές, διαιτολόγους, βιολόγους, τεχνολόγους εργαστηρίων κ.ά,), προσφέροντάς τους χρήσιμες πληροφορίες και ενημέρωση σε επίκαιρα θέματα εκπαίδευσης και έρευνας στην ογκολογία.

Η ανάγκη για θεραπεία και ενδεχόμενη νοσηλεία είναι σίγουρα ένα εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός. Παρ΄όλα αυτά, η πρόοδος της ιατρικής και της φαρμακευτικής επιστήμης έχει προσφέρει θεραπευτικές λύσεις που συχνά οδηγούν στην πλήρη ίαση. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της ζωής του είναι που κάποιος χρειάζεται τη μέγιστη δυνατή βοήθεια, σε κάθε επίπεδο: από τα ζητήματα που πρέπει να αποφασίσει ο ίδιος και άπτονται της θεραπείας του, μέχρι τη διευκόλυνση στα καθημερινά γραφειοκρατικά προβλήματα, κι από τον «καλό λόγο» της νοσηλεύτριας μέχρι την καθοδήγηση από την ομάδα υποστήριξης του ασθενή, των συγγενών και των φίλων του.

Το προσωπικό της Μονάδας μας εργάστηκε για τη δημιουργία αυτής της σελίδας και συμβάλλει στη συνεχή ενημέρωσή της. Με επιστημοσύνη, σοβαρότητα, ανθρωπιά και κατανόηση προσπαθούμε να ενημερώσουμε έγκυρα για τα θέματα που ανακύπτουν από την ασθένεια ή από την θεραπεία και να δώσουμε λύση, στο μέτρο του δυνατού.

Όλοι οι εργαζόμενοι της Ογκολογικής Μονάδας βρίσκονται στη διάθεσή σας για να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ασθενών μας και των συνοδών τους.

Κωνσταντίνος Νικ. Συρίγος, MD, PhD
Αν. Καθηγητής Παθολογίας-Ογκολογίας
Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Visiting Professor of Thoracic Oncology,
Yale School of Medicine, USA