Ιατρικό μακιγιάζ

Ιατρικό μακιγιάζ

Η εμφάνιση, στο πρόσωπο, ορισμένων «ενοχλητικών» ατελειών, είτε αυτές είναι εκ γενετής είτε επίκτητες, μπορεί να καλυφθεί με το διορθωτικό μακιγιάζ. Η χημειοθεραπεία προκαλεί ανεπιθύμητες ενέργειες που επηρεάζουν κυρίως τα κύτταρα που χαρακτηρίζονται από μια πολύ γρήγορη φάση ανανέωσης, ειδικότερα σε επίπεδο δέρματος και τριχο-σμηγματικών θυλάκων. Γι’αυτό, ορισμένες  θεραπείες μπορεί να προκαλέσουν αλωπεκία και απώλεια φρυδιών, προβλήματα που οι ασθενείς δυσκολεύονται να αποδεχτούν ψυχολογικά. Οι νέες στοχευμένες θεραπείες προκαλούν επίσης την εμφάνιση δερματικών ανεπιθυμήτων ενεργειών όπως διάχυτων ακμοειδών ή εκζεματοειδών βλαβών, διάχυτη ξηρότητα κλπ. Οι ενοχλητικές αυτές βλάβες, που συνοδεύονται από δερματική έλλειψη άνεσης ή ακόμη και από κλινική συμπτωματολογία (τραβήγματα, κνησμός) μπορούν να βελτιωθούν με το ιατρικό μακιγιάζ. Η χρήση του ιατρικού μακιγιάζ από τους ασθενείς βελτιώνει σε σημαντικό βαθμό την ποιότητα ζωής τους.

Το διορθωτικό μακιγιάζ είναι απόλυτα κατάλληλο για το ευαίσθητο δέρμα. Χωρίς άρωμα, χωρίς συντηρητικό, με κράτημα μεγάλης διάρκειας, ανθεκτικά στο νερό και στον ιδρώτα, υποαλλεργικά και μη φαγεσωρογόνα, με δείκτη αντηλιακής προστασίας ορισμένα προϊόντα είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για μετά τη χημειοθεραπεία.

Συμβουλευτείτε τις ειδικά εκπαιδευμένες νοσηλεύτριες και τη μακιγιέζ που έχουμε στη Μονάδα μας.

Απλές οδηγίες για να διορθώσετε τις πιο κοινές δυσχρωμίας, με μερικά απλά βήματα:

· ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΤΕ τις ατέλειες με βάση το χρώμα
Εντονες κοκκινίλες : Πράσινο διορθωτικό στικ
Μπλε – μελανές ατέλειες : Κίτρινο διορθωτικό στικ

Καφέ ατέλειες : Κοραλί διορθωτικό στικ
· ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ και ΚΑΝΕΤΕ το χρώμα ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΟ.
Μεγάλη καλυπτική ικανότητα, έντονες ατέλειες:
 
Οι κρέμες Compact με SPF 30 (5 αποχρώσεις: porcelaine, naturelle, sable, miel, soleil)       

· ΑΝΑΔΕΙΞΤΕ το πρόσωπο

Για να ενυδατώσετε, να θρέψετε, να ξανασχεδιάσετε το περίγραμμα και να βάψετε τα ευαίσθητα χείλη: Διπλό Διορθωτικό κραγιόν για χείλη και περίγραμμα (ανοιχτό, σκούρο).

Για να ξανασχεδιάσετε τα φρύδια: Διορθωτικά μολύβια φρυδιών (ανοιχτόχρωμο, καφέ).